Rosa blommigt



Söta grytlappar.



Fina köksahanddukar som jag hittade på det blå/gula varuhuset nu när jag var där senast. De matchar den korgen jag köpte där förut med en litet tyg i som man kunde ha bröd i.




Hittade även ett fint spiskummin (tror att det heter så). Kan vara fin att ha sallad i, kanske en blomma med.

Det stora varuhuset ha blivit bättre med saker åt det lite lantliga hållet- tycker jag.

Ha det allra bäst

Kramar Susanne

Så här vart det



Hittade gamla noter förut på loppis som jag berättade om i ett annat inlägg. Satt i helgen och pysslade ihop det och så här vart resultatet.



Hittade ett gammalt fotografi och en liten spets. Satte in allt i en ram. Jag tyckte det vart ganska bra faktiskt. Enkelt och billigt pyssel och snabbt går det.

Ha alla nu en riktigt skön tisdag. Ser ut att bli en fin dag idag.

Kramar till er alla

Susanne

Psst! Lite dålig bild. Blev nog tagen i lite solsken och ni ser nog mina händer i tavlan också om ni tittar noga men jag bjuder på det hihihi- sorry.

Grattis alla mammor



Grattis alla mammor på Mors dag.



Hoppas ni får en bra dag.  Alla mina barn har önskat sig att vi ska grilla och äta tårta- så det ska det bli.

Kramar Susanne

Vi tog cykeln



Igår var det en liten fest här i vår by- kallat Drakbåtsfetival.



Så här går det till. Man ställer upp i olika lag och man får klä ut sig om man vill. De tävlar då mot varandra i kanot och en person som sitter fram i båten trummar på trummor och peppar de som paddlar. Det var kul att se alla personer som hade klätt ut sig och se själva paddlingen. Mycket folk var det. Fint väder, det var grillning och öl tält. Mysigt!



En som tyckte det var lite tråkigt var våran hund, Rossi.



Men han tyckte däremot om att ta sig ett dopp. I det iskalla vattnet ( tyckte jag :) ).



På kvällen lämnade vi hund och barn hemma och cyklade upp till festen med goa vänner. Tack C och B för en trevlig kväll :)). Då var det mera "vuxenfest" med mera öltält/grillning och bra musik.

Hoppas ni hade en trevlig lördag.

Loreen tog hem vinsten på schlagerfestivalen, så roligt för henne. Grattis!

Kram Susanne.

Fullt upp!



Idag har det varit fullt upp hela tiden. Det har varit något hela dagen. Det började med läkarbesök fm och sen hem och städa lite. Hämta "lill- tjejen" i skolan för snabbt ta sig till tandläkaren. Sen lite shopping med alla mina tjejer. Riktigt roligt. Hem igen, skjutsade "lill -tjejen" på fest. Grillat och forsatt städat men är inte klar än får fortsätta att städa då.



Tvättat sängkläder och tjocka duntäcken. Har nu köpt lätta/tunna täcken och lagt i sängarna. Mysigt att krypa ner i renbäddad säng nu ikväll. Sitter och skriver medan jag väntar på att dottern ska ringa för skjuts hem igen.

Hoppas att det blir lika fint i helgen som det varit nu under veckan så man kan vara ute och sola lite.

Sov gott!

Kramar Susanne

Tiden går fort



Det känns som det går fortare och fortare nu. Man hinner inte riktigt med allt ute i naturen. Vitsipporna tycker jag nyss har blommat och nu kommer syrenerna. Härligt!



Visst är den läcker.....klockan. Hittade den för en billig peng. Och den passar så bra här i fönstret.

Har hört och sett att värmen ska fortsätta. Nu har vi väl fått sommar i alla fall.Det är helt underbart, jag går omkring med ett litet leende på läpparna varje dag :)).

Ha en alldeles underbar dag idag.

Kramar Susanne

Liten röd stuga



Utanför en liten röd stuga växer det fullt med gullvivor det är så fint. Visst har vi väl en alldeles undebar årstid nu. Jag njuter varje dag.



Här går vi oftast en morgon promenad Rossi och jag. Han tycker det är jätteroligt ute nu, mycket nytt att upptäcka. Han är så otroligt mysig.

Ha en bra dag och njuuut! Det ska i alla fall jag göra.

Kramar Susanne

Härlig tid!






Visst har vi en härlig tid just nu. Man vill nästan göra som Ronja Rövardotter gå ut och skrika Vår skriket hihihi. Vart man än tittar så blommar det, vänder man sig om så upptäcker man något nytt som har slagit ut. Äppelträden är så fina just nu.

 Ta vara på den här tiden och var rädda om er.

Ha en bra vecka

Kramar Susanne

Altan bygge



Igår var vi iväg en sväng och köpte lite nya brädor till altanen. Först var det meningen att vi "bara" skulle byta golvet men.......



Det drog ju så klart med sig så mycket mera. Under var det allldeles ruttet. Så vi hade ju kunnat ramlat igenom golvet. Så då vart vi ju tvungna att köpa nytt sådana brädor med. Nu är det ialla fall gjort och det blir nog bra när det blir klart :). Käre mannen sliter där ute nu och jag ska gå ut och hjälpa honom med det jag kan göra (servera kaffe/ fika bröd och uppmuntrande ord hihihi).

Ha en bra söndag och solen skiner idag. Härligt!

Kramar Susanne

För många- nejdå!






Jag bara älskar väskor och plånböcker tycker det är så himla roligt. Den här väskan hittade jag i London när vi var där för ett tag sedan. Den är lite mild rosa aktig i färgen med fin spets runt om.Köpte den inne på en affär som heter Primark. Det var väl lite liknande Ullared, lite billigare. Ibland kan man hitta fina saker där och ibland inte.  



Köpte även en liknade börs som matchar väskan att ha små slantar i. Jättegullig!



Vet ni vad vi mera hittade. Jo, En Cath Kidston affär. Vi vart så lyckliga att vi bara sprang omkring där inne som små yra höns (alltså jag och min mellersta dotter och stora dottern försökte hjälpa oss och den lilla tjejen tyckte vi var knäppa, käre mannen bara suckade och undrade om vi var färdiga någon gång hihihi). Men det var så MYCKET FINT att det var svårt att välja ville ha ALLT. Är ni London så gå gärna in på den här affären om ni tycker om den här stilen :)).



Det slutade ialla fall att jag tog den här väskan.





Och den här plånboken. Det är inte bara väskor/plånböcker som finns där utan mycket annat också.

Så nu har jag två väskor och plånböcker jag kan byta efter humör och kläder. Det är så roligt. Är så nöjd över mina köp :))

Ha nu en riktigt skön fredag. Idag är det stor handling på schemat, behöver fylla upp både kyl/frys.

Kramar Susanne

Psst. Det vart lite mycket bilder idag men hoppas ni tyckte om de ;)


Tidigare helg!



Ååååhhh, så skönt med tidigare helg ledighet. Ledig nu i hela fyra dagar. Yippieee.



Varje år vid den här tiden (kristi himmelsfärdsdag) så kommer alltid musikkåren och spelar utanför där vi bor. Så jag skyndade mig ut med kameran och knäppte dessa kort. (Är det någon sonm vet varför vi "firar" denna dag??).

Vad ska jag nu hitta på nu när jag är ledig ......hmmm....får se. Jag tar nog dagen lite som den kommer. Men det är klart jag har alltid något jag kan pyssla med.För jag har ju lite svårt att sitta still, vill alltid har något att göra....hmmmm.

Ha det allra bäst och trevlig helg!

Kramar Susanne

Färdigt!



Altanen är nu helt färdig med blommor och annat pynt. Tror jag hihihi. Det känns skönt. Så nu kan hoppas jag att man snart kan få köpa på sig lite blommor att kunna ha ute på olika ställen. Som vädret är nu så känns det som höst. Har nog blivit lite förkyld men än så är jag på benen.

Längtar tills torsdag när man är ledig. Ha det gott alla sköna där ute.

Kramar Susanne

Kornettblomma



Tror jag att den heter. En rosa har jag fått tag i. Den sitter nu ute på altanen och är så fin. Är det någon som vet hur man sköter om den?

Det var någon som frågade vart jag har fått tag i "frukt korgen"  två vånings. Köpte den faktiskt på Åhlens och den var inte dyr. Hoppas du kan hitta en till dig med.

Det vart en liten hälsning så här på kvällskvisten med.

Godnatt på er

Kramar Susanne

Noter!





Som jag har letat efter gamla notpapper. Jag har en ide´om att jag ska rama in de och sätta upp på väggen . Tror att det kan bli ganska snyggt.



ooopps! Kom visst lite snett nu hihihi. Hittade faktiskt detta på en loppis vi var på i helgen ( var annars ;) ). Det kan nog vara fint om man slår in något paket i det också- vad tror ni?

Ha en bra start på veckan. Ledigt torsdag -yippie!

Kramar Susanne

Gullvivor och lite annat tjafs....





Hittade fina gullvivor idag när jag var ute med Rossi på en promenad,. De tittar upp nu lite varstans. De är både gula och lite röda i färgen. Vill helst ha en hel äng med såna på gräsmattan eller varför inte ha lite olika blommor på ängen och även lite annat tjafs.

Dagen idag bor vi ute i trädgården och gör ALLT känns det som.

Ta hand om varandra

Kramar Susanne

Miniväxthus



Har fått tag i ett så sött litet växthus.



Det är så himla gulligt så jag kunde helt enkelt inte motstå det där det stod i affären (hittade det på blomsterlandet). det står så fint nu ute på altanen. Just nu är det en pelargon i det men det är också fint som det är med stängt tak.

Jag riktigt längtar tills man kan börja dona och fixa med det stora växthuset. Vad ska man ha där i år hmmm.....
får se vad det blir- spännande!

Ha nu en skön lördag kväll.

Nu ropar de på mig att det är mat så det är bäst jag går och gör mina kära sällskap.

Kramar Susanne


Frukt



Här hemma hos oss äter vi mycket frukt. Mest äpplen/bananer/päron/vindruvor en och annan sharon. Får fylla på fruktlagret någon gång i veckan. Hittade en sådan fin "korg" i två våningar att ha frukten i nu i veckan. Kan även ha den till annat tex´tänk er denna med cupcakes i och ta fram och bjuda på när man har främmande. Det blir nog uppskattat, ser nog lite lyxigt ut. Eller vad tror ni?

Idag regnar det så det blir inomhus sysslor. Äldsta dottern kommer hem idag med får se vad hon vill hitta på för kul.

Ha det bäst

/ Susanne

Askar



Har sagt det förut och säger det igen. Burkar ,burkar, askar,askar kan man få för många?




Det har även smittat av sig på mina barn. De har också börjat samlat. Även om man kanske inte har något i de så är de fina att ha framme som dekration bara.

De här askarna är hjärtformade och med en lite grön/rosa ränder och lite små blommor på kanterna och prickiga uppe på locket. Så fina. Det är min mellersta dotters askar.

Nu går vi ut och fångar dagen

Kramar Susanne

Blåa blommor



Hann med ett loppis besök nu i helgen med. Har ni sett vilken helt underbar stor kanna jag hittade och till ett bra pris dessutom. Den är så fin i sina blåa blommor. Tänk er denna fylld med sommarens blommor eller bara som den är. Just nu har den hamnat ute på altan. Ja.. jag kunde helt inte låta bli den där den stod. Love it!



Hittade även den här fina burken. Titta på det fina trälocket. Kunde inte motstå den heller här fast jag har olika modeller av sådana.



Fina blåa blommor även på denna och så står det mjöl på. Texten är så fin. Har även ställt denna ute på altan. Kanske ska jag sätta ner en blomma i den har inte riktigt bestämt mig än. Vad tycker ni?

Imorse när jag var ute och gick med hunden 06.00 ja, otroligt tidigt. Då var det faktiskt frost på bilarna. Värmen den vill inte riktigt komma ännu.

Ikväll kommer käre M hem och det ska bli så roligt. Har riktigt längtat efter honom och jag tror tjejerna har gjort det med.

Ha det allra bäst.....

Kramar Susanne

Fortsättning på gårdagen







Idag fortsätter konfirmationsfirandet. Det firas i två olika kyrkor. Idag kommer de att få den obligatoriska vinet och oblaten. Vi föräldrar får gå fram också om vi vill. Jag tror jag ska göra det och få mig en lite skvätt nej, förresten jag tar nog hela flaska istället hihihi- skoja bara- tycker inte ens om vin.


Det var en lite annorlunda "konfa" igår (ungdomarna säger så nu). Det var gitarr och sång, teater och småbarnen fick gå fram och sätta sig vid teatern. De fick inte lära sig några psalmer utantill som när jag konfimerades så fick jag lära mig det utantill och sedan vart det "läxförhör" på psalmerna. Ja, tiderna ändras. (Usch nu låter jag gammal hihihi).Det var bättre nu.


Idag blir det nog finare väder än igår ska nog passa på och ta en långpromenad med hunden innan kyrkan.

Kramar Susanne



Konfirmation



Idag har det varit en stor dag för min "minsta" tjej. Hon har konfirmerats.



Plockade lite vitsippor och satte i en kanna dagen till ära.




Ville inte riktigt vara med hela hon på bild.



Fick många fina paket. En var en fin present från hennes Farmor. Det var en gammal näsduk med en väldigt fin spets runt som hon hade haft när hon konfirmerades. Vilken fin present. Tack gulliga du, hon vart jätteglad för den och den andra presenten med :). 



En fin sminkväska från hennes storasystrar.



Storfavorit bland alla tårtor har varit ända sedan hon var liten, mandarintårta.



Jag är en stolt och glad mamma idag som har en sådan fin tjej som har tagit konfirmation och var så duktig i kyrkan som tog tag i mickrofonen och läste en vers (hade inte ens talat om det för mig vad hon skulle göra- det är typiskt henne, har gjort så förut med hihihi).

Tack mina andra tjejer som har hjälpt mig under dagen med allt möjligt annat.

Konfimationen fortsätter imorgon med. Så vi blir väldigt kyrkliga denna helg hihihi.

Kramar Susanne

Mera London



Här är deras typiska telefon kiosker. Tycker de är ganska charmiga. De fanns lite överallt.



Den här åkte vi inte, London eye har jag för mig att den heter.



Buckingham Palace.



Röd fin vakt utanför slottet.



Vart lite öl på en mysig pub med mat. Var skönt och sitta där en stund efter shoppingen och sevärdheterna, tunnelbaneåkandet.




Den här skylten satt vid ett angränsade rum till vårat sovrum. Tyckte den var ganska lustig.

Vi hade det väldigt skönt i London. Flickorna tyckte det var roligt med allt. Alla sevärdheter och shopping mest shoppingen tror jag hihihi. De har ett stort varuhus som heter Primark, där var det billigt med kläder, väskor, skor ja, nästan allt.

Det fanns även en stor affär som sålde M & M godis det var i fyra våningar med godis , leksaker i just deras stil. Ganska häftigt!

Vi var även in i en Disney leksaksaffär. Det var fullt med Disney figurer, synd bara att flickorna är lite förstora för det nu.

Flygreasn gick bra men hotellet var lite sisådär. Men vi besöker gärna London igen.

Nu ska jag sätta igång med att baka tårtbottnar för i helgen blir det fest.

Det är synd att käre mannen ska åka bort ikväll och blir borta ända till måndag kväll men det löser sig nog ändå.
Har mina flickor till hjälp.


Ha det allra bäst

Kramar Susanne


Hemma från London.



I Tisdags kväll kom vi hem från London. Har tyvärr inte hunnit med att skriva förrän nu. Ja, ni vet ju hur det är man kommer hem ska packa upp allt kanske tvätta lite, gå igenom posten få i sig lite mat och ladda för jobbdagen (som var igår) man ska hinna med att handla mat. Ja, ni känner säkert igen er. Hur som helst så har vi haft det hur bra som helst.



Våren hade kommit mycket längre än här. Det var så grönt och fint.

Det blir ett kort inlägg idag, måste rusa till jobbet. Visar mera bilder en annan gång och berättar om våran resa.

Ha en bra torsdag.

Kramar Susanne

RSS 2.0