Bästa dagen på hela veckan!

 
Tänk att det är redan fredag. Veckan har gått så fort. Jag och min "lilla" tjej har lite ärenden vi ska ordna med idag som att: handla mat= tråkigt, svårt att veta vad man ska laga för mat men det blir nog lite grillat eller nja kanske en tacopaj det var länge sedan hmmmm...... Vi ska också städa av lite hemma, tvätta och sola och träna. Får se om vi hinner allt annars är det ju en dag imorgon med.
 
Ha nu en riktigt skön helg
 
Kramar Susanne

Kvällsaktiviteter

 
"Lilla" tjejen har nu äntligen fått en EGEN cykel. Hon har alltid fått ärvt från sina storsystrar men nu fick hon en alldeles ny cykel. Åhh, vad hon vart glad. Det är ju så är man minst av sina syskon så får man ju oftast ärva allt på gott och ont. Hon ville ha en grön cykel och det blev en tre-växlad. så fin!
 
"Mellersta" tjejen köpte sig ett par inlines. Hon har verkligen längtat efter sådana. Hon tyckte det var jätteroligt att åka men lite svårt.
 
Så nu om kvällarna har vi åkt inlines och cyklat när vädret har tillåtit. Härligt när man kan vara ute och ta vara på kvällarna fast man jobbar ganska länge om kvällarna.
 
Snart fredag= Härligt!
 
♥ Kramar Susanne

Hem ljuva hem

 
Har fått tag i en fin skylt. Det har även formen som ett hjärta och det är ju ett plus ;)). Hem ljuva hem- ja idag så ville jag verkligen hem till mina barn som var hemma. Ville pyssla hemma, ut och gå/cykla, hålla på i trädgården, måla. Ville bara vara hemma helt enkelt. Vissa dagar känns bara - "vad gör jag här på jobbet egentligen". Jag trivs väldigt bra hemma där jag har mina nära och kära och kan strosa runt och göra allt eller inget alls.
 
Kan ni känna så också ibland?
 
Tog en cykeltur ikväll med min "lilla" tjej och det var så skönt ute. Vi kan ju hoppas att solen och värmen är på väg nu till oss :)).
 
Kramar Susanne

SJ -lastpall

Våran katt Edward har smygit sig in ;).
 
 
Av gamla lastpallar kan man göra mycket. Billigt är det med. Som här: Har satt på rull hjul på en pall och ställt på en gammal kockums hink, mjölkannor och andra kockums saker och lite dikes blommor och en pelargon.
 
Dikes blommor i en hink. Enkelt och fint.
 
Gamla kafffekannor, köpta på loppis.
 
Man kan hitta billiga möbler och göra om till nya saker och allt behöver inte vara till just vad det är tänkt för man kan oftast göra om det till något helt annat. Som det jag har gjort här av en gammal lastpall.
 
Ha en bra dag och solen verkar titta fram idag- yippiee!
 
Kramar Susanne
 
 
 
 

Tårta & röda rosor

 
Midsommar är nu över. Vi hade en väldigt trevlig dag med goa´vänner och god midsommartårta.
 
För tjugotvå år sedan på midsommarafton så gifte vi oss, käre mannen och jag. Tänk vad åren går. Jag tycker lika mycket om honom nu som då. Tack för alla dessa år och minst lika många till. Älksar dig.
 
Idag så regnar det- igen. Men det är bara att ta det som det är man kan inte göra så mycket åt vädret. Men visst saknar man solen och värmen nu.
 
Ha en bra vecka
 
Kramar Susanne
 

Glad midsommar

 
Min dotter har roat sig med att göra blomsterarrangemang i gamla sockerkaksformar. Det blev riktigt fint.
 
 
Blommorna har hon plockat från tomten och stoppat ner i oasis.
 
Vi har som tradition att spela brännboll med goa grannar varje år och det blir så i år med ( Det är så roligt för alla barnen tycker det är så roligt och de laddar inför det hela veckan, vi blir bara fler och fler som vill vara med. Det ska bli riktigt skojigt. Sedan blir det dusch (för man blir bra svettig ;)).och midsommarmat och lekar igen.
 
Ta det lungt med sill och nubbe ikväll ;))
 
Stor midsommar kram till er alla
 
/ Susanne

Rossi











Har en liten äng på gården som våran hund, Rossi älskar att vara i. Han leker kurragömma, hoppar, studsar, gör volter. Han ser så rolig ut.

Hoppas ni har haft en bra dag.


Kramar Susanne

Blått och lite rost



Tycker om det här gamla hjulet och den blåa vatten kannan. Passar så bra tillsammans.



Gamla rostiga lyktor. Lyktorna hänger på ett staket (som ska bli målat vitt i sommar). Entrén till våran baksida. Lite charmigt faktiskt.

Det ser ut att bli en fin dag idag :)).

Kramar Susanne

Prästkragar & Rabarber & Jordgubbar





Precis utanför växthuset växer det både prästkragar och rabarber och något annat som jag inte vet riktigt vad det är för blommor. Det kommer även en syren där hur nu den har hamnat där??? :))



Det är så fint nu när prästkragarna blommar lite överallt här hemma.



Inne i växthuseet kan vi plocka våra jordgubbar.



Dagens skörd. Mumms!!

Visst har vi en helt underbar tid framför oss. Ta vara på dagarna och även kvällarna.

Må så gott tills vi syns igen.

Kramar Susanne

Fältflora



Hoppsan! Kom visst lite snett.



För ett tag sedan så hittade jag den här helt underbara boken på ett loppis.



Älskar gamla böcker. Visst är de charmiga.

Hoppas ni hade en skön helg. Själva har käre mannen försökt att bygga altan trappan mellan regnskurarna och jag har hejat på hihihi.

Kramar Susanne


Skolavslutning för "lill" tjejen.





Min dotters blommor hon fick för en vecka sedan börjar på att tacka för sig. Har sparat det jag kunde i en bukett och några har jag lagt i en skål med vatten. Så fint.



De här fina rosorna och en liten annorlunda färg fick "lill" tjejen till sin skolavslutning.



Det blev varm smörgåstårta och marängtårta. Till det lite jordgubbar. Det ville hon ha på sin avslutningsdag. Så då gjorde jag det förstås snäll som man är. Storasyster kom också hem och firade henne.



Visst är det gott med jordgubbar man kan äta hur mycket som helst. De här jordgubbarna är köpta. Våra hemma är nästan färdiga. Jag har ätit några ikväll. Mumms!

Nu har hon åkt till Gröna lund och roar sig med sina kompisar :)). Ska hämta henne i natt. Får försöka att hålla mig vaken till dess. Kanske roar mig med lite strykning av tvätt så här på fredag kvällen hihihi. Käre mannen tittar ju bara på fotboll :(.

Är ni också fotbollsänkor ikväll??

Kramar Susanne

Rosa - igen!




När jag var yngre ( hihi låter som jag är jättegammal :) ) men i alla fall då så var det bara färgen rosa som jag skulle ha överallt. På dukar, porslin, kuddar ja- allt.



Senare så tröttnade jag på den rosa färgen och tog bort det helt. Men nu har det smygit sig tillbaka mer och mer. Så här ser det ut på verandan just nu. Rosa sitt kuddar med lite grönt i och en passande quiltad pläd till.

Snyggt! Eller hur?

Ha en bra kväll.

Kramar Susanne

Krans



Ingen midsommarkrans utan en dörrkrans.



Gjorde en dörr krans för ett tag sedan tyckte det var lite tomt på ytter dörren.
Hittade lite spets hemma och gjorde en rosett, köpte några dekorationsrosor och förstås pricken över i en Välkommen skylt. Hjärtat hade jag sedan förut. Vart ganska nöjd med resulatet.

Så Hjärtligt Välkomna hem till oss.

Kramar Susanne

P.s Ska solen komma idag- hoppas det ;)


Snälla barn



För ett tag sedan hade mina tjejer varit i stan och shoppat.



Barnen vet precis vad jag gillar :)). De kom hem med det här lilla lilla "tårtfatet" till mig. Visst är det fina blommor på och fin blå kant runt om. Precis mina färger.



Det är även en liten liten blomma på själva foten. Så fint!



Fick även två stycken muggar med i samma serie.







På botten på muggarna är det en söt liten blomma.

Jag vart så glad över det fina tårtfatet och de två muggarna. Har druckit te ur muggarna och det smakde så gott. Tårtfatet kan man ha som det är eller lägga på små kakor på när man har besök :)).


Visst har man snälla barn. Älskar er allihopa.  Tack!

Fick en fråga om symaskinsbordet jag har ute vid trappan. Käre mannen har lagt (skruvat) fast två stycken grova ohyvlade brädor på det och det har stått ute i flera år, året om. Det blir inte speciellt rostigt och mig gör det inget om det skulle bli lite till det är bara charmigt- tycker jag. Jag brukar "pynta" det efter årstid. Hoppas du får i ordning på ditt med. Jag har även ett till symaskinsbord som jag har lite annat på som ni kan få se en annan gång.

Ha en bra kväll.

Kramar Susanne 

Dikesblommor






Lupiner och hundkex = så fint tillsammans. Det är sommar. Liljekonvaljerna har kommit med. Jag bara älskar att plocka dessa blommor i dikeskanterna. De står lite överallt här hemma.

Nu fångar vi dagen.

Kramar Susanne


Grill = regn



Vi hade bestämt att vi skulle grilla som igår kväll. Vädret var så fint och varmt så då passar det så bra med att grilla. Hade köpt lite tillbehör och vi satte igång att duka fram. Det blev lite mörkare på himlen men vi tänkte att vi hinner nog.... men det gjorde vi inte. Det var bara att springa ut med ett paraply till käre mannen och han fick stå ute och grilla klart. Vi andra satt inne på altanen med infravärme, filtar och tända ljus. Stackarn han fick stå där ute och frysa.

Idag regnar det också, är lite halvtrist men det är bara att ta det som det är. Hoppas på sol snart igen.

Ha en skön söndag.

Kramar Susanne

Jag har tagit studenten.........



Sjöng dottern eller rättare sagt skrek när hon stod på flaket och åkte runt.



Nu har nu äntligen mellersta dottern tagit studenten. Har nu en utbildning som florist.





Det vart firande hela dagen igår med släkt, vänner och mycket god mat. Många fina blombuketter
och gratulationer. Hon var så fin i vit klänning och den vita student mössan.

Tack alla ni som kom och förgyllde Emma´s dag.


Lycka till Emma i framtiden och var rädd om dig. Tänk på allt vad du har lärt dig och kommer att lära dig.

 Älskar dig!


Kramar Susanne

sssshhhh- hemligt



Så här ser mina blomlådor ut i år. Vita pelargoner och något hängande som jag inte minns namnet på men de kommer att bre ut sig mera- sa hon på blomaffären.





Bilderna får tala för sig själva.

Här hemma har det varit mycket hyssjande, pssst hemligt hemligt på sista tiden. Allt för att mellersta dotter tar studenten imorgon. Men det är så roligt!  Är nu klara med det vi kan göra ikväll och lite små pyssel imorgon innan vi åker.


Hoppas såklart på fint väder. Så imorgon ska jag bara njuta och lägga till alla fina minnen och glädjestunder. Kommer såklart även att gråta en skvätt med- det hör nog till. Tänk att hon har blivit så stor min dotter- åren har gått så fort, vart har de tagit vägen.


Kramar Susanne

Nationaldag!



Syrenerna hänger tunga efter allt regn. Så synd!

 

Mitt syren träd blommer så fint. Fick det för några år sedan på morsdag av barnen och käre mannen.



Idag firar vi sveriges nationaldagen. Det blåste inte så mycket när jag tog kortet nu imorse men visst har vi en fin flagga.

Idag består dagen av allt "pyssel" inför dotterns student. Så roligt!

Ha en bra dag

Kramar Susanne

Som jag har letat......



Har äntligen hittat en fin brödlåda. Jag ville inte ha en i plåt och visste inte riktigt hur den skulle se ut men när jag väl såg den då visste jag.....
Det är vita trä kryss på sidorna och glas. Snyggt!



Ovanpå ser det ut så här. Med ett stort lock och en liten gullig träknopp. Den passar så bra i köket. Mina flickor tyckte också den var fin. Kul!

Ha en bra vecka alla. Nu är vi inne i min mellersta dotters student vecka och mycket roligt kommer att hända.

Kramar Susanne

Regnet det bara öser ner........


Idag har det varit så tråkigt väder, det har bara regnat hela dagen. Usch!

Strykit tvätt, lagat mat, tittat på film och spelat kort med "lill tjejen". Det var riktigt roligt så klart men vädret ........

Vad har ni haft för er?

Hoppas på bättre väder imorgon.

Kramar Susanne

Ogräs?



Det är så härligt att man kan plocka blommor i dikeskanterna nu. Det är helt gratis och det sprider sådan glädje. Dessa blommor plockade jag imorse när jag var ute med hunden.



Tänk att så enkelt att plocka och sätta ner i en kanna kan bli så fint. Det får vara ogräs om det vill men jag tycker det är fint i alla fall.

Tittade ni på "Lets´dance" igår? Min favorit Anton Hysen vann. Kul! Men Molly var duktig hon med men jag tyckte nog Anton var lite bättre.

Ha en bra lördag om en, en blåsig sådan.

Kramar Susanne


"I det enkla.......



bor det vackra" står det på den här fina ljuslyktan. Som jag har köpt på Slottsboden. Det lyser som himla fint när vi tänder den. Me like!

Sitter här och skriver en stund medan jag väntar på att "let´s dance" finalen ska bli klar. Det är så spännande och det är så jämnt mellan dem. Jag hoppas att Hysen vinner....... får se.

Ha en fortsatt skön kväll.

Kramar Susanne

Flyttat ut



Mitt olivträd har nu fått kommit ut på altanen. Hoppas nu att det kommer att växa och må bra där ute.

Ha nu en riktigt skön helg och självklart så hoppas vi på fint väder men ....... det verkar bli lite regn.
Så det blir väl lite inomhus pyssel :))

Kramar Susanne


RSS 2.0