Fin kombination

 
 
Har planterat rosor och lavendel i en av rabatterna. Tycker att det är sådan fin kombination tillsammans. Rosen tror jag heter "The fairy". Det blommar så fint nu. Härligt!
 
Idag börjar jag att jobba efter 3 veckors ledighet. Det känns väl si så där men det gör det ju jämnt oavsett hur mycket eller hur lite man är ledig. Men det går nog bra.
 
Ha det så bra alla ni som tittar in till min lilla blogg. Det är så roligt att ni följer mig. Jag blir så glad :).
 
Varma kramar
Susanne

Plockdags!

Dags att plocka av bigaråerna.
 
Fin härlig färg på de, lyser upp i allt det gröna.
 
Hoppas ni har haft en fin dag och en fortsatt trevlig kväll till er.
 
Många ♥ kramar
 
Susanne

Fika dags - igen!

 
 
 
 
 
 
 
 
Varit på ännu ett fika ställe häromdagen. Det bästa av allt att det låg i närheten där vi bor, Borgåsunds hamncafe. Väl värt att åka dit, ta en liten fika och sitta & se ut över vattnet och båtarna. Mysigt!
 
Låter bilderna tala för sig själv idag.
 
Ha nu en riktigt skön fortsättning på sommaren.
 
Kramar Susanne
 
 
 
 
 
 

Helg igen!

Nu har man verkligen kopplat av när man glömmer bort vilken dag det är just idag. Det liksom går in i varandra när man är ledig.
 
Och så ska det väl vara också. :))
 
Man gör det man har lust med eller så gör man inget alls. Man grillar och fikar  mycket hihihi.
 
Idag ska vi mest vara hemma (vad vi vet just nu). Det blir till att fortsätta med att bygga altan (som snart är klar) det blev ett litet större projekt än vad vi hade räknat med, men det är så när barnen kommer med ideer´ (som är så roligt  ;) ). Jag ska göra så roligt som att tvätta fönster som behövs efter allt detta regnade.
 
Nu ska jag baka en kaka så att vi har till em- fikat. Mums!
 
Sommar-lediga kramar
Susanne
 
P.S Vasen köpte jag nu när vi var på en liten utflykt i veckan (berättar mera om utflykten en annan gång) och rosor från rabatten.
 

Tvätten får vänta

 
Stryktvätten bara växer högre och högre för varje dag. Vad gör det? Jag har semester hihihi.
 
Må så gott!
 
Kramar Susanne

Frukt

Smultron från landet, mumsigt! Plockade in lite som vi kunde äta till förmiddags fikat. De gick åt fort.
 
Skar även upp lite skivor från den här STORA vattenmelonen.
Fikat behöver inte alltid bestå av fika bröd (om ni förstår vad jag menar) det smakar lika bra med lite frukt.
 
Nu går vi ut och fångar dagen, eller hur?
 
Kramar Susanne
 
 

Restaurang=mysigt

Här går det i semsterlunk. Allt känns skönt oavsett om det regnar eller inte man tager dagen lite som den kommer. Äter sen frukost, sen lunch, fikar lite mera hittar alltid på olika själ till att fika ja- allt blir senare än vanligt men det är väl lite så när man har semester.
 
I helgen som var cyklade vi till en restaurang med go´vänner. Den ligger inte så långt bort från där vi bor. Strålande sol och vi hade utsikt över vattnet där vi satt. Vi beställde in lite mat/dryck, satt och småpratade. Senare cyklade vi hem till oss, tog lite kaffe, tände några ljus och såklart infran åkte på. Det är så mysigt att man kan göra lite spontana saker. Det är livskvalite :)).
 
Ha en bra dag!
 
Nu ska vi göra oss i ordning för en liten utfykt. Vart vet vi inte riktigt än men något loppis tror jag det blir  i alla fall ;)
 
Kramar Susanne

Cafe annorlunda

 
När vi var i Skåne så var vi på ett helmysigt cafe som heter Cafe Annorlunda. Vi var där med familjen J. (Tack snälla ni för en trevlig dag). Cafeet ligger i närheten av Kiviks marknad på Österlen.
 
 
 
Man får fika där hur mycket man vill och orkar (för en viss summa förstås). Mums!
 
 
Vi fikade så vi fick ont i magen men gott var det och allt är hembakat.
 
En gammal cola flaska.
 
 
 
Det är dukat med gamla bord/stolar/soffor. Fina spetsgardiner i fönstren och spetsdukar. Gamla kaffekoppar/fat. Blommor i massor av både Klivija (tror att de heter så) och pelargoner. Så sött!
 
Gammal öppen spis.
 
 
Ett härligt ställe jag varmt kan rekommendera OM ni har vägarna förbi Österlen.
 
Ha en bra dag!
 
Kramar Susanne
 
P.S En del bilder blev lite mörka- förlåt.
 

På väg hem

 
Rossi älskar att åka bil och det är väl tur det för vi har kört ca 60 mil enkel resa hem. Här ligger han emellan stolarna fram. Så söt!
 
På vägen hem stannade vi på ett ställe som hette "Omberget" så att Rossi kunde få springa omkring lite. Det var otroligt fint där. Där fanns vandringsleder och äventyrsbanor, fika om man nu ville det. Här leker Rossi i en liten bäck/vattenfall som han tyckte var så roligt :)).
 
 
Stora TJOCKA träd. Har glömt vilken sort det var. Är det någon som vet??
 
 
Nu är vi hemma och dagen har bestått av regnade/sol om vartannat. Tvättat smutskläder och handlat mat - som vanligt igen. Men vi kommer att göra dagsutflykter hemifrån än är det inte slut på semestern :)).
 
Ha det gott alla ;)
 
Kramar Susanne

Arild!

Resan har fortsatt neråt i landet nu är vi och hälsar
på go´vänner i Skåne/ Malmö.
 
På vägen ner stannade vi till vid ett ställe som heter "Arild". Lite underligt namn men det var otroligt fint där.
Det finns 500 fasta boende där övriga är turister under sommarhalvåret. Mysigt!
 
Stockrosor som växer utmed husväggen.
 
 
Härlig småbåtshamn. Här badade hundar, barnen fiskade krabba och båtar som skulle ut/in.
 
Ja- vi har det otroligt skönt och vill inte åka hem. Resan fortsätter mot nya äventyr. Vart?? Vi åker dit näsan pekar hihihi.
 
Må så gott alla.
 
Kramar Susanne
 
 
 

Hovs Hallar

 
Mycket stenar och klippor.
 
Härlig natur.
 
Idag besökte vi Hovs hallar. Ett härligt ställe med mycket klättrande man kände sig som en bergsget när man gick där eller rättare sagt man "struttande" runt och ramlade som jag gjorde- såklart hihihi).
 
Rossi är lite trött nu det har varit mycket för honom idag. Klättrat i berg bland stockar och stenar, tagit långpromenader och gått en kurs här ikväll för hundar. Det blev lite för mycket för honom, stackarn så nu sover han så sött under sängen :)).
 
Imorgon lämnar vi campingen och fortsätter våran resa neråt i landet.
 
Sov gott!
 
Susanne
 
 
 
 
 
 
 
 

Framme på semestern- äntligen!

 
Vi har kommit till underbara Torekov. Här är det faktiskt- hör och häpna -SOL.
Det har man ju inte blivit bortskämd med på sistone.
 
Det första vi gjorde när vi kom fram så gick vi ner till stranden. Kände på vattnet- varmt, plockade snäckor, kände på sanden- härligt- vit fin sand.
 
Rossi hälsade på många hundar, var lite rädd för vågorna på vattnet hihihi.
 
 
 
J fick sand under naglarna.
 
 
Våran stuga som blir vårt hem nu för några dagar.
 
Kaffemaskin som står i stugan som vi fick kaffe till att pröva- helt gratis.
 
Mums!
 
Nu har vi gått en promenad med Rossi i en fin skog som finns alldeles nära oss. Han sover nu så sött under bordet vid mina fötter.
 
Hoppas på fint väder imorgon, då vi ska ut på andra äventyr :)).
 
Kramar Susanne
 
 
 
 
 
 
 
 

Baddags!

 
Här rullar dagarna på och har inte skrivit på ett tag. men jag kopplar av från allt känns det som. Det tog någon dag innan man kunde släppa allt men nu så känns allt toppen :)).
 
 
Här badar Rossi med sin nya badboll.
 
 
Det var lite svårt att få tag i den först tyckte han, den "guppade" liksom iväg för han på vattnet.
 
 
 
 
"Lill" J var också med och "badade" sina fötter.
Vi hade en mysig em med allt badande och plaskande nere i vattnet.
 
Fast det regnar så mycket som det gör just nu så får man försöka ta det som det är och göra det bästa av det fast det känns lite jobbigt emellanåt ;).
 
Ha en bra dag!
 
Kramar Susanne
 

Kan inte få nog av de

  
 
Jag älskar pelargoner! Kan inte få nog. Pelargoner är så tacksamma. Kan nästan stå var som helst och de blommar i evighet känns det som.
 
  
 
Här står Mårbacka i en vit korg. En annan sorts pelargon som jag har glömt namnet på står fint under i en gammal låda som är lite slarvigt målad vit utanpå och den fick vara trä färgad inuti. Fin kontrast!
 
Här regnar det (som vanligt). Nu är man ganska så trött på regn saknar solen och värmen. Men man hinner ju faktikst pyssla och göra saker inne som annars inte hinns med.
 
Snart åker vi till västkusten, det ska bli såååå sköööönt. Komma hemifrån ett tag. Man måste nog kommma bort från allt för att koppla av- konstigt att man inte kan göra det hemma utan man måste "rymma" hemifrån för att vila.Man ser nog allt som ska göras..... tror jag. Håller ni med mig????
 
Kramar Susanne
 
 

Semester

 
Har nu ÄNTLIGEN SEMESTER. Kan inte förstå det själv riktigt än. Nu kan man fylla dagen med allt som man vill göra eller inte göra. Härligt! Ta långa sovmornar, ta långfrukost, sova på en filt ute på tomten, grilla ja- allt eller inget. Det blir vad man gör det till. Jag och min köre M ska i all fall njuuuttta.
 
Är så glad för min äldsta dotters skull idag, hon har klarat av motorcykel teori och nu är det bara mc- uppkörningen kvar. Stort Grattis J, pussar och kramar i massor till dig. Älskar dig!
 
Nu ska jag gå ut och fånga dagen
 
Kramar Susanne

Målas eller inte målas?

 
Har ändrat lite på våran bänk vid ute trappan. har ställt dit en gammal korg och lagt i ett quiltat täcke och en blomma. Hade ett spets band liggandes och satte fast det med en rosett på handtaget. Tyckte det vart riktigt romantiskt.
 
 
För längesedan så fick jag den här gamla pottstolen av barnens farfar (tack snälla du) som han hade när han var liten pojke (det är roligt med lite historia bakom allt man hittar/får). Tycker väldigt mycket om den. Har ställt den  på ute på verndan och nu är frågan: ska den målas vit eller inte, vara som den är?? Jag vet inte alls- barnen tycker den ska vara som den är hmmmmm..........?????
 
Yippiee- jobbar sista dagen idag sedan semester. Så skönt det ska bli- välbehövligt.
 
Kramar Susanne

Carl Larsson

För några år sedan så var hela familjen upp till Sundborn- Carl Larsson. Helt underbart ställe. Har ni inte varit där så kan jag tipsa er om att det är helt klart värt ett besök och gå gärna rund turen med guide.
 
Då fick jag se den här bänken som de hade där och jag vart alldeles kär. Måste bara ha- tänkte jag. Sagt och gjort- smila in mig hos gubben och han var så snäll - byggde den här till mig. Den är inte riktigt lik men snarlik är den i alla fall. Love it.
 
Sittbänken var grön tidigare men nu i år - vit målad. Framför bänken står det en gammal kabelrulle som också har blivit vit.
 
I hålet på kabelrullen har jag satt ner några dikesblommor i en vas. Enkelt.
 
 
.
Här brukar vi sitta och ta oss en fika. Så himla mysigt. 
 
När jag tog dessa kort så var det ganska sent mot kvällen därav de mörka bilderna
 
Ha det bäst
 
Kramar Susanne
 
 
 
 

Ska vi leka?

Vi har fått besök på våran gård av en liten söt igelkott.
 
 
Vi kan dela mat?
 
Igelkotten är inte särskilt rädd av sig men det kanske de inte brukar vara? Rossi är mest nyfiken och vill leka med den "nya kompisen". Jag tyckte det var lite otäckt så jag tog in Rossi och igelkotten gick runt vid käre M som håller på att bygga på trappan till altanen. Igelkotten kommer fram varje kväll och spatserar på gräsmattan. En fördel är det ju att har man en igelkott på tomten så finns det ingen risk för ormar har jag hört men.... jag vill inte ha han här mest för Rossi´s skull. Han är ju kompisar med alla- tror han. Är det någon som vet hur man får bort igelkottar från tomten utan att ta till allvarliga tag om ni förstår vad jag menar och förresten vem vill bråka med en igelkott- inte jag i alla fall.
 
Solen tittar fram idag- härligt!
Nu går vi ut och fångar dagen.
 
Kramar Susanne

Tjiii- fick vi!

I helgen skulle jag och min dotter E åka på loppis. Vi skulle göra massor med FYND, hade vi hört att man kunde göra där. Sagt och gjort vi packade in oss i bilen med färdkost och hund.
 
Käre mannen och med lill tjejen J åkte på en egen resa.
 
Vi var så förväntas fulla med alla FYND vi skulle göra. Det skulle bli så roligt!
 
 
Härligt- lantligt.
 
Men när vi kom fram dit så var det stängt. Kan ni tänka er ett loppis som har sommar stängt- inte trodde vi att de kunde ha stängt men det hade de. Tråkigt! Så vi tog våran matsäck och åt den vid ett stängt dagis. :((
 
 
Fint!
 
Vi måste göra något roligt när vi har åkt så långt- tänkte vi.
 
Rossi tyckte det var roligt för han träffade på en kompis.
 
 
Vi hamnade såklart på vårat favorit ställe- Elsas konditori i Norberg och där tröståt vi varsin bakelse. Sedan åkte vi hem utan några FYND hihihi.
 
Var rädda om er
 
Kramar Susanne

RSS 2.0