Flyttdags

Så här ser det ut just nu i vårat vardagsrum. Våran mellersta dotter ska nämligen få de efterlängtade nycklarna idag till sin första egna lägenhet. Det är så spännande- tycker hon.
 
Vi kommer att åka dit nu på em och börja på att fixa, måla,mäta, skruva m.m. Vi kommer nog att bo där hela helgen. Det ska bli roligt men ledsamt på en gång men det blir nog bra till slut :).
 
Vad ska ni hitta på i helgen som kommer?
 
Trevlig helg.
 
Kram
Susanne
 
 

Under buskarna

Härom dagen så hittade otroligt men sant några pyttesmå söta mini penseer´. Fråga mig inte vad jag gjorde där under .....hihihi. Men det är kanske inte så konstigt, är det någon fler som har varit med om samma sak. De måste ha frösått sig själva där.
 
Här hemma packas det och fixas/planeras för i till helgen så får min mellersta dotter E sin egna första nyckel till en sin lägenhet. Spännande tycker både hon och jag. Men vill ha kvar alla mina barn hemma men det är ju så här det är - livets gång. Jag kommer själv ihåg vad det planerades/fixades innan vi (käre M och jag kunde flytta in i våran lägenhet. Det var som igår, det är något speciellt :).
 
Lill tjejen är hemma från skolan och är sjuk i feber/ ont i halsen men hoppas att du snart är på benen. Krya på dig.
 
Stora tjejen J är nu i sluttampen på sitt Mc- kort. Nu är det lite nervöst för både säkerhetskontrollen och uppkörningen. Lycka till lilla vän -)
 
Annars blir det att åka till jobbet om en liten stund men först lite små fix hemma.
 
Vad pysslar ni med under veckan.
 
Kram
Susanne

Fynd hos grannen

 
 
 
För några helger sedan så hade jag och min granne samlat ihop lite saker som vi inte behövde/ville ha kvar. Så vi gjorde ett "spontan"- loppis här hemma på gatan. Det gick bra sålde lite saker- kul. Men jag skulle inte tittat över till grannens bord- oj, så mycket fint hon hade.
 
Köpte den här helt underbara lådan av henne som jag har satt ljus i. Blev riktigt nöjd. Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska måla lådan vit eller inte- vad tycker ni??
 
 
Köpte även dessa två "lådor" av henne. Den ena rymde 1 liter och den andra var 2 liter. Satte ner varsin blomma i. Blev fint. Men dessa ska jag inte måla tycker att de är fina som de är.
 
 
Om ni undrar om jag gick med vinst på våran loppis så kan jag berätta att jag gick plus minus noll. Men vi hade en mysig fin dag tillsammans ;)
 
Ha nu en riktigt bra vecka.
 
Kramar Susanne
 
 

Lite nya höstblommor

 
 
 
Nu i helgen som var så kastade jag bort sommarblommorna. Planterade dit lite mera "höstiga" blommor. Jag fick hjälp borta vid blomsterbutiken. Blev riktigt nöjd med resultatet. De fina blomlådorna har min snälla bror gjort till mig för några år sedan. Jättenöjd med dem.
 
 
 
Blev lite nytt i zinkbaljan med. Vet inte riktigt vad alla blommor heter men det kvittar. Rossi kom med lite i bild-  han följer mig överallt- så roligt.
 
Hoppas ni har haft en fin och skön helg.
 
Kramar Susanne

Home......

Här rullarna dagarna på. Det går så fort och imorgon har vi redan torsdag -"hua". Kom på att jag inte hade skrivit här på ett tag men det har varit fullt upp med Rossi. Han mår mycket bättre idag och har fått tillbaka sin aptit. Får nu mediciner och börjar på att bli sitt gamla vanliga Rossi igen -skönt.
 
Den här helt underbara skylten hittade jag i Arboga när vi var där för ett tag sedan.
 
"Home is were your Story begins". Visst är det så -)
 
Kramar Susanne

Borta bra men hemma bäst

 
Nu har våran hund Rossi äntligen kommit hem. Jag ska ta det från början. Det började igår em med att han började att kräkas en hel del och vart alldeles borta nästan livlös. Jag och E (mellersta dottern) åkte fort ner till Djursjukhuset i Strömsholm där de tog in honom direkt. Det tog olika prover på honom och han fick även dropp. Stackarn. Proverna visade på höga värden i både njure och levern, de tog även en röntgen på Rossi. Så de ville behålla honom över natten för observation. Det var jobbigt att lämna kvar honom där men vi var så illa tvungna- för Rossi´s skull. Natten blev lååångggg och hela dagen också. Har haft kontakt med Strömsholm under dagen. De sa- att njurarna har blivit bra men att leverprovet visade fortfarande för högt värde men annars var han pigg. Han hade även kräkts under em 2 ggr. Vi fick ta hem honom om vi ville annars fick han vara kvar en natt till men vi tog hem honom- så skönt att hämta hem honom. Skulle han bli dålig hemma så var det bara att komma tillbaka. Fick hämta ut mediciner  som han nu ska äta under flera dagar och vi ska på återbesök om 2 veckor om det inte händer något före dess.
 
Vi hoppas för Rossi´s skull att han piggar på sig och att medicinen hjälper så att vi slipper lämna honom igen på djursjukhuset men personalen var hur gulliga som helst.
 
Han blev så glad när vi kom dit för att ta hem honom men har var lite små sur (han funderade nog varför vi hade lämnat kvar honom där själv- tror jag) när vi åkte hem i bilen men det har gått över nu :).
 
Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall.
 
Kramar Susanne
 

Helg igen

 
Jösses, vad veckan har gått fort. Har hela helgen framför oss- Härligt!
Det är som ett oskrivet blad- vet inte riktigt vad som händer i helgen -).
 
 
Har ni sett vilken fin hortensia jag har fått från bästa U. Tack snälla du. Hoppas bara att jag kan sköta om den. Åh, så är den ju rosa i färgen- precis i min smak :).
 
Ha nu en riktigt skön helg. Tack för alla som tittar in här jag blir så glad.
 
Kramar Susanne
 
 

Alldeles inpå knuten

 
 
 
 
 
Man behöver inte åka särskilt långt hemifrån för att se allt det här vackra. Känner ni igen er?
 
Ha nu en riktigt skön dag.
 
Kramar Susanne
 
 
P.S Korten är tagna i Strömsholm alldeles vid slottet :))
 
 
 
 

Något mörkare??

Här hemma händer det inte så mycket just nu. Man jobbar och jobbar just nu och försöker ta hand om de sista kvällsljuset när man kommer hem från jobbet och när man är ledig så är vi ute hela tiden och tar vara på dagarna (fikar och så hihihi). Men nog märks det allt att det blir något mörkare och friskare nu om kvällarna. Man tänder lite mera lampor och ljus nu om kvällarna.
 
Men än fortsätter vi hoppas på lite sensommar värme - eller hur :))
 
Kramar Susanne
 

Vårt "nya" barnbarn

Jaha, då har vi blivit Mormor och Morfar igen då. (Vi brukar skoja om det med våra bästa kompisar C och B) hihihi. Till en söt liten kattunge på 18 veckor.
 
 
Det är en liten flicka som heter Saga. Edward våran "gammel" katt (som blir två år nu) tycker jättemycket om henne.
 
Hon är glad i mat, äter allt även telefon sladdar "ler".
 
Rossi går det också bra med men hon är lite busig om nätterna, springer omkring och leker men det går nog över det också :)).
 
Var rädda om er.
 
Kramar Susanne
 
 
 
 

Ros vimpel

Har äntligen fått tag på en fin flagg vimpel- tror att det kallas så.
 
Har tittat på sådana länge men hade inte bestämt mig för om jag skulle sy eller beställa färdigt och visste inte riktigt heller vad jag skulle ta för tyger på den. Men så hittade jag en jättefin på " Cottage and Roses" nätbutik och klickade hem en (tänk vad lätt det är nu för tiden det är bara ett litet "klick" som behövs för att beställa hem något- "ler"). Blev helnöjd den är rosa blommig och röd rutig ( Lite dålig bild men det var svårt att ta mot fönstret).
 
Hoppas ni får en fin vecka framför er. Vad ska ni hitta på under veckan??
 
Kramar Susanne
 
 

66,7 ton.

I helgen åkte käre mannen och jag ut på en utflykt själva. Vi kom till Dalarna, Avesta. Där mötte vi den här stora dalahästen. Mannen sitter under den och våran hund Rossi.
 
 
Den var riktigt imponerande när man stod bedvid den. Den är ca 13 m hög och väger ca 66,7 ton.
 
Sedan åkte vi vidare in till Krylbo. Vi skulle på ett loppis där men det var stängt. Fick då se en helt annan underbar liten gullig affär som hette "Ros & Vintage".
Hittade de här ursöta mjöl/socker påsarna.
 
 
Åh, äntligen hittade jag ett bakbord som jag har letat efter i flera år blir så glad "ler".
 
Det var en trevlig tjej som hade öppnat för ca 4 veckor sedan och hon har öppet när hon är ledig från sitt jobb. Man kan titta in på hennes facebook sida där hon skriver när hon har öppet. Ta gärna en utflykt dit ni kommer inte att bli besvikna. Hade jag haft en större bil så skulle jag ha handlat mera (köpte nämligen 3 st köksstolar till min dotter också som ska flytta hemifrån snart ).
 
Käre mannen och jag hade en trevlig och skön dag ( ja- ialla fall jag, för jag hittade en sådan mysig affär- nästa gång får vi åka dit han vill - kanske hihihi).
 
Ha en bra dag!
 
Kramar Susanne
 

Älskade barn.

Man blir så stolt och glad när ens dotter som är 15 år kommer hem och överraskar med blommor som hon har plockat när hon har varit ute och gått med hunden.
 
Älskar dig lilla vän.
 
Carpe diem!
 
Kramar Susanne

Altanen är nu äntligen klar!

 
 
Dotterns ben kom med- "ler".
 
 
Under byggandet såg det ut så här.
 
 
 
Lagt lite stenar nedan för trappan och lite snäckor som vi plockade på semestern. Tycker det är snyggt när man kan blanda olika material (stenar/ snäckor/ trä och lite grönt).
 
Hyllan som jag pratade om i våras att jag ville ha. Har nu kommit på plats med pelargoner och några "kockums" saker på och förstås en hyllbård i plåt med en liten volang, ( syns lite dåligt på bilden).
 
"Kockums" och ett gammalt symaskinsbord som min käre M  har tagit bort symaskinen på. Lite bakom den svarta stolen har jag satt upp ett rostigt armeringsjärn med några gamla "kockums" saker på i krokar. Lite annorlunda- kanske.
 
Sittplatser vid trappan med dynor (dynorna hade jag sedan tidigare).
 
 
 
 
Gamla "vågar" som jag har satt olika blommor på. Rostigt och charmigt!
 
Vi satte även dit en segelduk, det blev som ett litet rum där under. Mysigt! ( tyvärr så blåste det lite när jag tog kortet- som synes).
 
Vi är hel nöjda med våran altan det blev lite mera jobb än vad vi hade räknat med från början men nu i slutändan så är det värt det.
 
P.S Hoppas jag inte tröttade ut er med alla korten.
 
Vi har haft en skön hel med sol- eller hur? Själva var vi på loppis igår men det berättar jag mera om en annan gång.
 
Ha det så bra!
 
Kramar Susanne
 
 
 
 
 

Gamla lådor

 
 
 
 
 
Jag bara älskar dessa gamla lådor! Sådana här gamla margarin lådor/sockerlådor. Visst är de snygga! Och de är dessutom väldigt användbara.
 
Det blir ett snabbt inlägg idag har lite att pyssla med innan jobbet.
Må så gott!
 
Kramar Susanne
 
 

RSS 2.0